Kleuren en vormen tegeltjes

Wij werken met marrokaanse tegeltjes, zelliges genaamd. De geschiedenis van zelliges in Marokko gaat eeuwen terug en de oudste voorbeelden hiervan zijn te vinden in de ruïnes van Volubilis, nabij Fez. Het epicentrum van de fabricage van deze geglazuurde Marokkaanse tegeltjes is Fez. Nabij deze stad ligt dan ook het atelier waar de tegeltjes handmatig worden vervaardigd van klei tot een prachtig mooi stukje mozaïek.
 
Doordat wij werken met zelliges is elk product uniek. Zelliges zijn naar onze mening de mooiste tegeltjes die er zijn. Door hun imperfecties zoals kleurverschillen, kalkpitten, glazuurbeschadigingen, kleine barstjes en oneffenheden is ieder tegeltje anders en heeft het vanaf het begin een mooie geleefde uitstraling. Doordat elk tegeltje uniek is, kan de tegel afwijken van de getoonde afbeelding. Er zijn meerdere tegeltjes afgebeeld, zodat je inzicht krijgt in de kleurverschillen binnen de gekozen kleur.
 
Let op! We hebben de tegeltjes beperkt op voorraad, hierdoor wisselen de aangeboden kleuren en vormen.

 

De tegeltjes worden in gegraveerd met wit of goud. Je kan niet bij elk kleur tegeltje uit beide kleuren kiezen, aangezien de witte of goude kleur niet bij elke tegelkleur mooi uit komt.

 

Formaten van de tegeltjes:

10 x 10 cm 

 

Wit   -    Caramel    -   Gris Rose   -   Rose Rouge   -   Azure blauw   

Merron   -    Zwart   -    Azure Blauw    -   Pastel   Blauw/Grijs 

Dennengroen   -   Charcoal    -    Ecru   -   Rose Rouge     -     Caramel