Gedenktegeltje, een blijvende herinnering

Gedenktegeltje, een blijvende herinnering

"Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist."

Elk jaar, op de tweede zondag in december is het WereldLichtjesDag. Vorig jaar stonden wij tijdens deze dag op het mooie event van Stichting Rouwkost. Stichting Rouwkost organiseert ook dit jaar weer dit bijzondere event voor ouders die hun kind(eren) moeten missen. Tijdens deze dag bieden zij een prachtig afwisselend programma aan voor het hele gezin. Een dag waarin ruimte is om op een ontspannen manier elkaar te ontmoeten, geïnspireerd te raken en te herdenken. Ook dit jaar zijn wij hier bij met een stand van Tegelmomentje om gedenktegeltjes te kunnen bewonderen.

Hartverscheurend om te zien en horen hoeveel mensen een kind moeten missen, een intens verdrietige ervaring voor ouders. Daarnaast is het op deze dag mooi om te zien hoeveel ouders terugkijken op fijne herinneringen met hun zoon of dochter en hoeveel zij hebben aan een dag als dit samen zijn.

In deze blog zullen we het hebben over gedenktegeltjes voor kindjes die er helaas niet meer zijn. Hoe de gedenktegeltjes kunnen dienen als een prachtige en blijvende herinnering aan de engeltjes die ons te vroeg hebben verlaten.

Een engel-sterretje in de Hemel

Je kindje verliezen, tijdens de geboorte, een aantal dagen / weken oud, of na een aantal jaren samen. Het is een verlies dat diepe wonden achterlaat en vaak moeilijk te verwerken is. Ouders willen vaak een manier vinden om hun liefde en herinneringen aan hun kindje te eren en te koesteren. 

Een gedenktegeltje is een manier om de herinnering aan een overleden kindje te eren. Deze zellige tegeltjes kunnen worden gepersonaliseerd met een naam, datum, evenals een speciale boodschap of citaat. Ze kunnen een speciaal plekje in huis krijgen, zodat ouders altijd een tastbare herinnering aan hun kindje bij zich kunnen dragen.

Waarom kiezen voor een gedenktegeltje?

1. Persoonlijke herinnering

Je kan een gedenktegeltje speciaal ontworpen voor jouw kindje, waardoor het een unieke herinnering is die altijd in je gedachten zal blijven.

2. Blijvende schoonheid

De Zellige is een traditionele geglazuurde tegel, handgemaakt in Marokko. Elke Zellige tegel is een uniek stuk. Net als jouw kindje.

3. Troost en reflectie

Een gedenktegeltje kan dienen als een rustige plek voor ouders om te rouwen, te troosten en te reflecteren op de kostbare tijd die ze met hun kindje hebben gehad.

4. Verbinding

Familie en vrienden kunnen ook deelnemen aan het herdenkingsproces door bij te dragen aan de creatie of plaatsing van het gedenktegeltje.

Het ontwerpen van een gedenktegeltje

Bij het ontwerpen van een gedenktegeltje voor een sterrenkindje zijn er verschillende ontwerpen beschikbaar. Zo staan er onder het kopje verlies mooie afbeeldingen van ene vlinder, regenboogje, teddybeertje, sterretjes en maantjes. Maar er zijn ook ouders die kiezen voor een sterrenbeeld, de beginletter van de voornaam in het groot of een geboortebloem. De optie voor een mooi gedicht, quote of een tekst die jouw als ouder doet denken aan de aanwezigheid van je kindje is er ook.

Het is lang niet altijd makkelijk om hier een keuze in te maken. Neem hier vooral de tijd voor. Ook de vorm en de kleur tegel, het is belangrijk goed na te denken waar het tegeltje komen gaat.

Een laatste gedachte

Het verlies van een sterrenkindje is een onmetelijk verdrietige gebeurtenis, maar gedenktegeltjes bieden ouders een manier om hun liefde en herinneringen op een tastbare manier te eren. Het zijn kleine stukjes kunst die een leven vertegenwoordigen, hoe kort dat leven ook moge zijn geweest. Als je overweegt om een gedenktegeltje te laten maken, weet dan dat dit een prachtige manier is om de herinnering aan je sterrenkindje levend te houden en altijd dicht bij je te dragen. Bij Tegelmomentje begrijpen we de gevoeligheid van dit onderwerp en doen we er alles aan een gedenktegeltje te creëren dat recht doet aan de herinnering aan je kindje. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en ondersteuning bij het ontwerpen van jouw persoonlijke gedenktegeltje. Samen kunnen we een blijvende herinnering creëren voor de engel die altijd in je hart zal zijn.